Yalla förälder

Välkommen till hemsidan för projektet Yalla förälder. Här kommer att fyllas på successivt med information om projektet och dess verksamhet.

Vi kommer att ha öppen verksamhet 1 gång i veckan – måndagar kl 10-13 – och vi räknar med att starta den 11 mars. Platsen är Folkets hus i Sjöbo (Parkvägen 5).

Yalla förälder är ett ettårigt projekt som vänder sig till föräldralediga och deras barn. Sjöbo kommun och Yalla Sjöbo samarbetar i projektet och det finansieras av Länsstyrelsen.

Både nyblivna föräldrar som flyttat till sydöstra Skåne från länder utanför EU och nyblivna föräldrar som är födda och uppvuxna i Sverige är hjärtligt välkomna till Yalla förälder. Genom att föräldrar och barn med olika bakgrund träffas regelbundet breddas deras nätverk och deras kunskaper om varandras familjesituation. Språkträning för nysvenskar blir möjlig och gammelsvenskarna kan dela med sig både av sin kunskap om hur samhället fungerar och av sina nätverk.

Nyblivna föräldrar som flyttat till sydöstra Skåne från länder utanför EU och nyblivna föräldrar som är födda och uppvuxna i Sverige är välkomna till Yalla förälder!